امروز جلوگیری یا پیشگیری از بارداری در سراسر جهان با اهداف بسیار متفاوتی صورت می گیرد. عواملی چون وضعیت نامناسب اقتصادی، سیاست های دولت، سیاست های خانوادگی، فرهنگ،دین و مذهب حاکم برجامعه و …. می تواند در جلوگیری یا عدم جلوگیری از بارداری موثر باشد.
با رشد علم پزشکی جهت جلوگیری از بارداری روش های بسیار زیادی به وجود آمده است که هرکدام مزایا و معایب خود را دارد. دراین مقاله از سایت کاندوم فوری درباره اینکه چطوری می توان از یک بارداری ناخواسته جلوگیری کرد صحبت می کنیم و روش های مختلف راهم در ادامه جهت اطلاعات بیشتر برای شما آورده ایم. با ما همراه باشید.

جلوگیری از بارداری

جلوگیری از بارداری چیست؟ روش‌های مختلف برای حفاظت از بارداری کدامند؟ مزایا و معایب پیشگیری از بارداری چیست؟ برای یافتن پاسخ این پرسش‌ها تا انتها با ما همراه باشید.

جلوگیری از بارداری
افزایش سریع و کنترل نشده جمعیت جهان تأثیر منفی قابل توجهی هم بر جهانی که در آن زندگی می‌کنیم و هم بر استانداردهای زندگی جمعیت در سراسر جهان دارد.
مرد با کمک ذهن خود، منابعی را که دنیایی که در آن زندگی می‌کند به او پیشنهاد می‌کند، ارزیابی می‌کند تا بقای خود را حفظ کند و تداوم وجود خود را تضمین نماید. اما افزایش بی رویه جمعیت باعث استفاده ناخودآگاه از این منابع می‌شود. این وضعیت بر استانداردهای زندگی هر فرد در جهان تأثیر منفی می‌گذارد و منابع زندگی روز به روز کاهش می‌یابد. در اینجاست که موضوع جلوگیری از بارداری اهمیت پیدا می‌کند.

جلوگیری از بارداری چیست؟

تعریف و هدف جلوگیری از بارداری این است که زوج‌های متاهل هر زمان که می‌خواهند هر تعداد فرزند داشته باشند و در مواقعی که نمی‌خواهند از بارداری جلوگیری کنند. برای این منظور از روش‌های مختلفی استفاده می‌شود. سعی کنید از بین این روش‌ها بهترین گزینه را انتخاب کنید. بهترین انتخاب روشی است که بتوانید به راحتی از آن استفاده کنید و نتیجه کافی بگیرید.

تاریخچه جلوگیری از بارداری

از زمانی که مردم متوجه شدند که بارداری در نتیجه رابطه جنسی رخ می‌دهد، شروع به استفاده از روش‌های کنترل بارداری کردند. بنابراین می‌توان گفت که قدمت استفاده از روش‌های پیشگیری از بارداری به اندازه تاریخ بشر است. به طوری که اولین متون مبنی بر اینکه انسان‌ها از طریق آمیزش جنسی متولد شده‌اند پاپیروس‌هایی بوده که توسط کشیشان مصر باستان در ۴۰۰۰ سال پیش نوشته شده است. باز هم در قدیمی‌ترین نوشته‌ها از تامپون و اسفنجی که برای جلوگیری از بارداری استفاده می‌شود نام برده شده است.

در کشور ما در سال‌های اول پیروزی جمهوری اسلامی ایران، سیاست تشویق باروری دنبال می‌شد، اما افزایش نرخ زاد و ولد با سقط‌های داوطلبانه و مرگ مادران همراه بود. با رشد سریع جمعیت، تاکید بر استفاده از روش‌های سالم‌تر و آگاهانه‌تر در مورد بارداری شده است. روش‌های جدیدی برای اطمینان از اینکه رشد جمعیت به شیوه‌ای منظم‌تر و متعادل‌تر اتفاق می‌افتد، رایج شده‌اند که لازم است زوجین از آنها آگاهی یابند.

کاندوم چیست ؟ ❤️‍🔥 به همراه عکس و تاریخچه که شما چیزی راجیش نمی دونید!
مطالعه این مقاله به شدت برای شما پیشنهاد می شود 
مشاهده مطلب

چرا مردم از بارداری جلوگیری می‌کنند؟

برای همه افراد و زوجین مهم است که از نظر سلامتی در زمان و به تعداد دلخواه بچه دار شوند. به دنیا آوردن فرزندان کافی، در فواصل زمانی مشخص و با رفتار مسئولانه، در درجه اول به نفع فرد، در درجه دوم به نفع خانواده و به طور کلی به نفع کل کشور است.

بارداری، زمانی که به صورت فردی در نظر گرفته شود، فرآیندی است که هم لذت بخش و هم پرخطر می‌باشد. بارداری فرآیند مهمی است که باید با دقت دنبال شود زیرا بدن و سیستم اندام زن را تغییر می‌دهد. بنابراین، قبل از این فرآیند باید به همان اندازه آگاهانه و دقیق انجام شود.

اول از همه، مهم است که بارداری به عنوان یک فرآیند ناخواسته ظاهر نشود، یعنی وضعیتی است که آگاهانه و مسئولانه تصمیم گیری شده است. حاملگی ناخواسته می‌تواند عواقب منفی به همراه داشته باشد و این می‌تواند آسیب‌های روانی و فیزیولوژیکی ایجاد کند. با روش‌های پیشگیری از بارداری می‌توان از بارداری‌های ناخواسته و در نتیجه سقط‌های ارادی جلوگیری کرد. علاوه بر این، سن هنگام تولد عامل مهمی در بارداری برای سلامت فرد است و با روش‌های پیشگیری از بارداری می‌توان زمان مناسب‌تری را برای مادر شدن بانوان و تولد کودکان سالم‌تر تضمین کرد.

همچنین روش‌های جلوگیری از بارداری به عنوان یک روش ضروری و موثر برای پیشگیری از مشکلات سلامتی که ممکن است در صورت باروری بیش از حد در فرد ایجاد شود، ظاهر می‌شوند. باروری بیش از حد می‌تواند باعث بیماری‌های زنان، به ویژه کم خونی و اختلالات مربوط به زایمان شود. بارداری‌های چند قلو و مکرر می‌تواند هم سلامت مادر و هم سلامت فرزندان را به طور جدی تهدید کند.

انواع روش‌های پیشگیری از بارداری

روش جلوگیری از بارداری طبیعی روش جلوگیری از بارداری طب سنتی
روش تقویمی پیچیدن پارچه نازک یا صفرای گاو به دور آلت
روش بیرون کشیدن استفاده از برخی مواد موضعی به دور آلت
برنامه ریزی براساس وضعیت بدنی مصرف خوراکی های ضد بارداری
شیردهی دارو های واژینال

روش‌های طبیعی

روش‌های جلوگیری طبیعی از بارداری شامل موارد زیر می‌شود:
🤰 • روش تقویمی: پیگیری چرخه قاعدگی خود برای تعیین زمانی که شما بیشترین احتمال بارداری را دارید و جلوگیری از رابطه جنسی در آن زمان.

🤰 • روش بیرون کشیدن: ساده‌ترین روش جلوگیری از بارداری خانگی را می‌توان همین روش ترک یا بیرون کشیدن در نظر گرفت. در این روش بیرون کشیدن آلت تناسلی قبل از انزال برای جلوگیری از ورود اسپرم به واژن انجام می‌شود.

🤰 • برنامه‌ریزی بر اساس وضعیت بدنی: نظارت بر دمای پایه بدن، مخاط دهانه رحم و علائم دیگر برای شناسایی روزهای باروری.

🤰 • شیردهی: شیردهی انحصاری می‌تواند به عنوان یک روش ضد بارداری طبیعی عمل کند، که به آن روش توقف قاعدگی شیری (LAM) می‌گویند.

لطفا توجه داشته باشید که این روش‌ها ممکن است به اندازه سایر روش‌های جلوگیری از بارداری، مانند کنترل هورمونی یا دستگاه‌های داخل رحمی (IUD)، موثر نباشند. بنابراین توصیه می‌شود که با یک متخصص بهداشت مشورت کنید تا در مورد بهترین گزینه‌های پیشگیری از بارداری با توجه به نیازهای شخصی شما راهکارهای مناسب را ارائه دهد.

روش‌های طب سنتی

روش‌های طب سنتی برای جلوگیری از بارداری در مورد مردان و زنان را می‌توان به طور مجزا مورد بررسی قرار داد. تدابیر طب سنتی برای منع باروری در مردان رو میشه شامل موارد زیر در نظر گرفت:
🤰 • پیچیدن پارچه‌ای نازک یا کیسه صفرای گاو به دور آلت: این راهکار را می‌توان به نوعی جایگزین کاندوم در طب سنتی در نظر گرفت. در واقع کیسه صفرای گاو یا پارچه نازکی که به دور آلت پیچیده می‌شود عملکردی مشابه به کاندوم در طب مدرن دارد.

🤰 استفاده از برخی مواد جهت مالیدن موضعی به دور آلت: موادی در طب سنتی معرفی شده‌اند که می‌توانند به عنوان اسپرم کش عمل نمایند. البته بهتر است برای اطمینان بیشتر، در کنار این مواد از کاندوم نیز استفاده شود. روغن سداب، روغن قطران، حنا، روغن کنجد، گشنیز ساییده شده و … از جمله این مواد هستند.

تدابیر طب سنتی برای جلوگیری از بارداری در زنان را نیز می‌توان شامل موارد زیر در نظر گرفت:
🤰 • مصرف خوراکی‌های ضد بارداری: برگ بوته فلفل، باقلا، کاکنج، برگ خیار خشک شده، میعه سائله، بادروج، سیر و …: این مواد خوراکی در بدن به عنوان نوعی قرص ضد بارداری عمل می‌کنند.

🤰 • داروهای واژینال: این داروها در طب سنتی برای حفاظت از بارداری در بانوان همچون حلقه واژینال در طب مدرن عمل می‌کنند. برگ لبلاب، تخم کرنب، زرنیج سرخ و … از جمله معروف‌ترین این مواد هستند.

غیر طبیعی

بسیاری از راه‌های پیشگیری از بارداری مذکور در بالا برای قرن‌ها مورد استفاده قرار گرفته‌اند. این روش‌ها تا به امروز با بهره‌گیری از عوامل بسیاری مانند گیاهان و ویژگی‌های جسمانی که زن در بدن خود احساس می‌کند، توسعه یافته است. اما به لطف روش‌های مدرن جلوگیری از بارداری، احتمال بارداری ناخواسته کمتر است و با خیال راحت از آنها استفاده می‌شود. این روش‌های مدرن و غیر طبیعی کنترل بارداری را می‌توان به شرح زیر فهرست کرد:

🤰 مانع فیزیکی ضد بارداری

مانع فیزیکی برای جلوگیری از بارداری شامل دو روش استفاده از:
• کاندوم
• دیافراگم
در مورد استفاده از کاندوم در ادامه توضیحات بیشتری ارائه می‌کنیم. اما دیافراگم یک مانع کلاهک شکل است و ممکن است حاوی کرم یا ژل اسپرم کش باشد و می‌تواند بیش از یک بار استفاده شود. روی دهانه رحم زن قرار می‌گیرد و از ورود اسپرم به رحم جلوگیری می‌کند.

🤰 قرص‌های اورژانسی ضد بارداری

قرص‌های ضد بارداری از رایج‌ترین روش‌های جلوگیری از بارداری هستند. در این روش که توسط خانم‌ها استفاده می‌شود، هورمون‌های استروژن (زنانگی) و پروژسترون (تخمک گذاری) در دوزهای پایین مصرف می‌شوند. به این ترتیب از آنجایی که تعادل طبیعی بدن سرکوب می‌شود، از بارداری نیز جلوگیری می‌گردد. این روش هنگامی که به تنهایی استفاده می‌شود، دارای ضریب حفاظتی ۹۹٪ است.

🤰 عقیم سازی جهت پیشگیری از بارداری

عقیم سازی یا بستن لوله‌ها روشی است که توسط افرادی که قبلا بچه‌دار شده‌اند و دیگر تمایلی به زایمان ندارند استفاده می‌شود. با این روش جراحی، لوله‌های رحم بسته می‌شوند و از باروری به طور غیر قابل برگشت جلوگیری می‌گردد.

🤰 IUD د ستگاه ضد بارداری

دستگاهی به نام IUD که مارپیچ نیز نامیده می‌شود و مخفف دستگاه داخل رحمی است، ظاهری T شکل دارد و به گونه‌ای طراحی شده است که داخل رحم قرار بگیرد. IUD از بارور کردن تخمک توسط اسپرم در حین رابطه جنسی جلوگیری می‌کند.

🤰اسفنج ضد بارداری

این ابزار ضد بارداری، اسفنجی از جنس فوم پلی اورتان است که به ماده اسپرم کش آغشته می‌باشد. این اسفنج قبل از رابطه جنسی در عمق واژن قرار می‌گیرد و از ورود منی به رحم جلوگیری می‌کند.

🤰 حلقه واژینال جهت جلوگیری از بارداری

حلقه‌ای به قطر ۵٫۴ میلی متر است که در واژن قرار می‌گیرد و حاوی هورمون‌های استروژن و پروژسترون است. این حلقه پس از قرار دادن در واژن، به مدت ۳ هفته استفاده می‌شود و سپس خارج می‌گردد.

🤰 آمپول های ضد بارداری

در کشور ما فقط از تزریق دپو حاوی پروژسترون به عنوان آمپول جلوگیری از بارداری استفاده می‌شود. به لطف هورمون موجود در آمپول‌های ضد بارداری، از ترک خوردن تخمک در تخمدان‌ها جلوگیری شده و ترشحات دهانه رحم غلیظ می‌شود. در نتیجه از رسیدن اسپرم به رحم جلوگیری می‌گردد.

🤰 اسپرمیسید اسپرم کش

اسپرمیسید را می‌توان نوعی اسپرم‌کش در نظر گرفت. این ماده معمولاً به صورت یک ژل یا فوم به داخل واژن و یا رحم وارد می‌شود و اسپرم‌ها را از حرکت و رسیدن به تخمک محروم می‌کند.

🤰 میله ضد بارداری

میله‌های هیپودرمیک که در زیر پوست قرار می‌گیرند، یکی از موثرترین گزینه‌های جلوگیری از بارداری هستند. آنها به اندازه قرص‌های ضد بارداری در پیشگیری از بارداری موثر هستند، اما یک روش راحت برای جلوگیری از بارداری ارائه می‌دهند که نیازی به مصرف روزانه قرص ندارد. در این روش، میله کوچک، نرم و کشسانی که در زیر پوست قرار گرفته و حاوی هورمون است، با ترشح مقادیر کمی از هورمون‌ها به طور منظم و روزانه از بارداری جلوگیری می‌کند.

🤰 چسب ضد بارداری

چسب ضد بارداری را می‌توان از جمله روش‌های جلوگیری از بارداری هورمونی محسوب کرد. این چسب روی پوست چسبانده شده و هورمون‌های پروژسترون و استروژن آزاد می‌کند. چسب ضد بارداری را می‌توانید بر روی بازو، کمر یا شکم خود بچسبانید.

🤰 دیافراگم ضد بارداری 

همانطور که گفتیم دیافراگم را می‌توان از جمله موانع فیزیکی برای جلوگیری از رسیدن اسپرم به تخمک در نظر گرفت. میزان موفقیت با این روش ۸۲ درصد بیان شده است. هنگام استفاده از دیافراگرام همراه با اسپرم کش، موفقیت روش حفاظت از بارداری نیز افزایش می‌یابد.

🤰 اسپرم‌کش‌ها

اسپرم‌کش‌ها موادی هستند به شکل شیاف، کف یا کرم، که خانم‌ها قبل از نزدیکی در واژن قرار می‌دهند. عملکرد اسپرم‌کش‌ها شامل جلوگیری از زنده ماندن اسپرم‌هایی است که به واژن می‌رسند. از آنجایی که این روش حفاظتی در صورت استفاده به تنهایی ۷۹% درصد موفقیت را ارائه می‌دهد، توصیه می‌شود که یک روش حفاظتی دیگر نیز به طور همزمان اعمال شود.

🤰 وازکتومی مردان

در مردان، یک روش جراحی به نام وازکتومی از بیرون آمدن سلول‌های اسپرم همراه با مایع منی در هنگام انزال جلوگیری می‌کند. این روند برگشت ناپذیر است و نمی‌توانید دوباره بچه دار شوید.

🤰 کاندوم در جلوگیری از بارداری

استفاده از کاندوم در جلوگیری از بارداری یکی از روش‌های موثر، کم هزینه، بدون دردسر، قابل دسترس و … است. ما قبلا هم در مقاله ” کاندوم چیست؟” در این باره صحبت کرده‌ایم. کاندوم یک غلاف لاستیکی است که توسط مردان و در هنگام نعوظ آلت تناسلی استفاده می‌شود. عملکرد کاندوم شامل جلوگیری از ورود مایع منی آلت تناسلی به داخل واژن در هنگام انزال می‌باشد.


در مورد این روش برخی از کاربران این پرسش را مطرح می‌کنند که آیا “جلوگیری با کاندوم ضرر دارد؟” همانطور که گفتیم کاندوم یک مانع فیزیکی برای جلوگیری از ورود منی مرد به داخل واژن است، پس نمی‌تواند یک ماده مضر و آسیب رسان به بافت‌های داخلی بدن یا ایجاد کننده اختلالاتی مانند اختلالات هورمونی باشد.

گفته شده است که ۸۸ درصد موفقیت با این روش حفاظتی حاصل می‌شود. کاندوم یک ابزار پیشگیری از بارداری یکبار مصرف است و قبل از استفاده باید از نظر پارگی بررسی گردد. شما می‌توانید برای استفاده از این روش کاندوم را از فروشگاه کاندوم فوری تهیه کنید.

 

بهترین و موثرترین روش های جلوگیری از بارداری کدامند؟

 

مزایای پیشگیری از بارداری

مزایای جلوگیری از بارداری شامل موارد زیر می‌شود:
کنترل بارداری: انتخاب زمان مناسب برای بچه‌دار شدن و جلوگیری از بارداری ناخواسته.
 حفظ سلامتی: جلوگیری از بروز عوارض جانبی مربوط به بارداری، مانند عفونت‌های تناسلی یا مشکلات جسمی.
تصمیم‌گیری بهتر: فرصت بیشتر برای برنامه‌ریزی در مورد زندگی و حرفه و تصمیم‌گیری در مورد تعداد بچه‌ها و زمان فرزندآوری.
کاهش فشار روانی: جلوگیری از فشارهای مالی، اجتماعی و روانی مرتبط با بچه‌داری ناخواسته.
• حفظ استقلال: امکان ادامه تحصیلات، شغل و فعالیت‌های دیگر بدون مسئولیت‌های بچه‌داری.

معایب جلوگیری از بارداری

در کنار این مزایا، هر یک از روش‌های جلوگیری از بارداری می‌توانند با معایب و عوارضی نیز همراه باشند. کاهش میل جنسی، اختلالات هورمونی، لکه بینی‌های پیش از قاعدگی، تغییر در وزن، تغییر در خلق و خو و روحیه، ریزش مو، ناراحتی‌های گوارشی، آکنه و مشکلات پوستی و … را می‌توان از جمله این عوارض محسوب کرد.

مراجعه به پزشک متخصص

برای کسب اطلاعات تخصصی در مورد روش مناسب جلوگیری از بارداری برای شما و آگاهی از مزایا و معایب آن می‌توانید به پزشک متخصص مراجعه کنید. این بهترین کاری است که برای به حداقل رساندن عوارض روش‌های پیشگیری از بارداری می‌توانید انجام دهید.

💡 جمع‌بندی

در نهایت می‌توان گفت تنظیم خانواده موضوع مهمی است که به افراد در مدیریت انتخاب‌های باروری کمک می‌کند. روش‌های جلوگیری از بارداری ابزارها و استراتژی‌های مختلفی را ارائه می‌دهند که به تحقق این انتخاب‌ها کمک می‌کنند. ما معتقدیم که تنظیم خانواده سالم و آگاهانه می‌تواند کیفیت زندگی افراد را بهبود ببخشد. روش‌های مختلف حفاظت از بارداری شامل روش‌های طبیعی، روش‌های مطابق با طب سنتی و روش‌های غیر طبیعی هستند. هر یک از این‌ها خود مجموعه‌ای از راهکارها را در بر می‌گیرند که به تفصیل توضیح داده شد. درصد موفقیت در حفاظت از بارداری نیز در این روش‌ها متفاوت است.

سوالات متداول راجب جلوگیری از بارداری

• در انتخاب روش جلوگیری از بارداری به چه نکاتی توجه کنم؟
هنگام انتخاب روش مناسب کنترل بارداری، باید نیازهای شخصی، سابقه سلامتی و ترجیحات خود را در نظر بگیرید. علاوه بر این، مهم است که با پزشک متخصص مشورت کرده و توصیه‌های متناسب با شرایط خود را دریافت نمایید.

• بهترین روش پیشگیری از بارداری چیست؟
بهترین روش کنترل بارداری بسته به وضعیت سلامتی، سبک زندگی جنسی و ترجیحات فرد می‌تواند متفاوت باشد.

• مطمئن‌ترین روش پیشگیری از بارداری در هنگام آمیزش جنسی چیست؟
مطمئن‌ترین روش محافظت در هنگام تعامل جنسی استفاده از روش‌های ترکیبی است. استفاده از قرص‌های ضدبارداری و کاندوم با هم از بارداری جلوگیری می‌کند و از عفونت‌های مقاربتی محافظت می‌نماید.

• روش‌های پیشگیری از بارداری مردان چیست؟
متداول‌ترین روش‌های پیشگیری از بارداری مردان شامل روش ترک و استفاده از کاندوم مردانه است.

 

منابع استفاده شده در این محتوا 

kulalcukurova-com         drcigdemabide      drtahirozguder      basakbaksu

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *